LMP: Meg kell védeni Nyíregyházát a szennyező akkugyártól! 

Megosztás

A kormánnyal szemben az LMP – Magyarország Zöld Pártja kíváncsi a nyíregyháziak és környékén élők véleményére a tervezett akkumulátorgyárról, ezért csütörtökön 17 órára utcafórumra várnak mindenkit a Városalapító atyák szobrához, hogy mondják el véleményüket, melyeket az LMP eljuttat az illetékeseknek.

Télen a helyi közmeghallgatáson az illetékes kormányhivatal képviselője kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem épül akkumulátorgyár Nyíregyházán. Ezzel szemben Szijjártó Péter külgazdasági miniszter a múlt héten a 2023-as év legnagyobb beruházását jelentette be, mintegy 580 milliárd forint értékben épít a kínai Sunwoda vállalat giga akkumulátorgyárat Nyíregyházán.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint a kormány úgy akarja Nyíregyházára telepíteni a kínai akkumulátorgyárat, hogy a helyieket meg sem kérdezték arról, hogy szeretnének-e egy víz-és energiazabáló üzemet a szomszédjukba, szeretnék-e, hogy ingatlanjaik elértéktelenedjenek. Szeretnék-e, hogy külföldi vendégmunkások ezrei lepjék el településüket. Azt sem kérdezték meg az emberektől, hogy aggódnak-e a gyár szennyezése miatt, aggódnak-e a lehetséges üzemi balesetek miatt.

Az LMP a csütörtöki utcafórum mellett egy online kérdőívet is indított, hogy a nyíregyháziak közvetlenül is kifejezhessék véleményüket, akarnak-e akkumulátorgyárat a kertjük végébe és szeretnék-e, hogy népszavazás döntsön a beruházásról.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek